Хидратация през лятото, Част II

16.08.2018

Продължение от Част I

4. Винаги си носи...

Вода, това е. Съхранявай бутилка за многократна употреба на бюрото си, в колата, на нощното шкафче, или навсякъде, където е необходимо. Да имаш вода под ръка е един от начините да гарантираш, че ще се сетиш да я изпиеш.

5. Пий овкусена вода

Ако ти е трудно и скучно да пиеш чиста вода, опитай с овкусена вода. Добави нарязани лимони, краставици, плодове и билки към водата си, за да я освежиш. Можеш да намериш специални бутилки за вода, с вградена сокоизтисквачка, но можеш просто да напълнеш бурканче, или чаша с аромати, които обичаш.

6. Добави малко сок

Не препоръчваме пиенето на плодови сокове и фрешове, защото те имат много празни калории и твърде много захар. Но е добра идея да добавиш малко количество сок към голяма чаша вода и може да ти стори много по-хидратиращо, отколкото само чиста вода.

7. Добави щипка сол

Това звучи малко нелогично, но много хора, които трудно успяват да останат хидратирани откриват, че добавянето на щипка морска сол към водата им помага. Повечето електролитни спортни напитки съдържат и малко сол, така че това има подобен ефект, без всичката добавена захар и високата цена.

8. Пий билкови чайове

Подобно на овкусената вода, билковите чайове са чудесен начин да останеш хидратиран, докато се наслаждаваш на вкуса. Направи си студен чай от билки, за да се разхладиш и хидратираш едновременно, особено в горещите дни.

9. Започни деня си с голяма чаша вода

Тъй като не си пил вода през нощта и я губиш чрез изпотяване и дишане, хубаво е да изпиеш една голяма чаша вода, когато се събудиш, дори преди сутрешното кафе, или чай.

10. Наслади се на течна закуска

Смутитата и смутитата в купа са чудесен начин да постигнеш ежедневната си хидратация.