Красиви стъпала през лятото, Част I

29.08.2019

Лятото е в разгара си, но преди да пъхнете краката си в любимия си чифт сандали, не забравяйте да ги подготвите подобаващо за сезона, така както го правите за останалите части от тялото си (защото никой не иска да вижда жълти нокти, мехури и сухи, напукани пети!).

От ходенето бос на плажа, до носенето на най-отворените сандали из града, краката ви са винаги на показ, когато слънцето е ясно. Ето защо ние събрахме някои от най-разпространените съвети за красиви крака и най-добрите решения за често срещани проблеми.

Сухи, напукани пети

Колкото и сладки да изглеждат летните сандали и джапанките, те не предлагат добра поддръжка за стъпалата. Резултатът от това са втвърдени, сухи пети, съставени от няколко слоя мъртва кожа.

Решението? Инвестирайте в добър, подхранващ овлажнител, който ще проникне през бариерата на кожата и ще овлажни на едно по-дълбоко ниво. Нанасяйте вечер през цялото лято, за да запазите петите си меки и красиви!

Мехури и изгорели от слънцето пръсти

Когато става въпрос за приложение на слънцезащитен крем, много от нас забравят да включат пръстите на краката си и след това се оказват с неестетични мехури от слънчево изгаряне, които със сигурност болят при потапяне във водата. За да избегнете това, бъдете сигурни, че вашият слънцезащитен крем е поне SPF30 и не забравяйте да го прилагате редовно през целия ден от главата до петите.

Болезнени мазоли

Мазолите са онези неприятни неравни подутини, които се оформят, за да предпазят стъпалата ви, когато обувките се втриват в кожата ви и обикновено могат да бъдат открити на палеца, на задната страна на петата, отдолу и отстрани на стъпалата.

За да се отървете, използвайте пила за крака и нежно изглаждайте вече втвърдилите мазоли, за предпочитане, когато сте под душа, защото тогава  омекват малко и е по-лесно.

А за да предотвратите появата на мозоли изначално, не забравяйте да инвестирате в хубави качествени обувки, които да ви пасват добре на краката , и носете чорапи, когато е възможно, за да намалите триенето.

Останалата част от съветите ще откриете в Част II.