Красиви стъпала през лятото, Част II

29.08.2019

Продължение от Част I.

Чупливи жълти нокти

Въпреки че има няколко причини за пожълтяване на ноктите, една от водещите причини е прекомерната употреба на лак за нокти. Но това не означава, че трябва да се простите с любимите си ярки летни нокти това лято, вместо това пробвайте педикюр с гел лак, който трае много по-дълго.

По този начин прекарвате повече време, отпивайки от някой свеж коктейл, отколкото да се грижите за поредния счупен нокът. Освен това ще бъдете по-малко притеснени от носенето на новите си сандали с отворени пръсти на всичките летни събития, на които сте поканени.

Изпотени, подути крака

Когато навън е горещо, резултатът понякога е подути крака, още познато като оток. Подутите крака и глезени се появяват, когато излишната топлина в тялото кара кръвоносните съдове да се разширяват, което позволява на течностите да се вливат в околните тъкани.

За да не се случи това, трябва да увеличите кръвообращението си и да отпуснете стегнатите мускули. Това се постига лесно с масажи за цяло тяло, които се фокусират върху отпускането ви от главата до петите, като осигуряват краката ви да се чувстват по-отпуснати и нежни от всякога.

Неприятна миризма

С лятното слънце идва и потта, а с потта идват намирисващите крака, но за щастие този проблем е лесен за решаване!

Краката започват да миришат, когато са в обувки и чорапи, които не са дишащи. Бактериите се развиват в потта, което от своя страна води до миризма, която е далече от желана. За да предотвратите тази миризма, не забравяйте да поддържате краката си сухи и се старайте да не носите един и същ чифт обувки два дни подред (за да дадете шанс и на обувките да изсъхнат). Мийте краката си всеки ден, като внимавате да изсъхват добре след това.

Като поддържате краката си във върхова форма през лятото, не само ще изглеждате феноменално, докато си почивате на басейна, но и можете да бъдете сигурни, че краката ви са в добро здраве и намалявате риска от развитие на различни инфекции.

За да подготвите краката си този сезон по възможно най-релаксиращия начин, поглезете себе си с един педикюр в СПА Хотел „Хисар“, който ще ви остави с крака, подходящи за летен подиум!