Популярни масажи, Част II

29.12.2018

Продължение от Част I

4. Тайландски масаж: Описвана като активна форма на масаж, тази популярна техника включва аспекти на йога, стречинг и ритмична компресия, тъй като терапевтът манипулира и премества тялото на човека в различни позиции. Той помага за подобряване на гъвкавостта и обхвата на движение на тялото. Днес се използва синтезиран подход, който се основава на практики от много страни през вековете.

5. Пренатален масаж: Като се има предвид, че тялото на бъдещата майка преминава през големи промени, както на скелета, така и на кръвообращението, този масаж осигурява безопасно терапевтично влияние чрез нежна и специализирана техника, която избягва всякакво напрежение. Също така може да спомогне за преодоляване на многото неприятности на бременността - някои леко досадни и други болезнени.

6. Шиацу: вид японски масаж, тази техника използва манипулирането на точките на натиск за насърчаване на правилния поток на енергия и възстановяване на баланса в тялото. Тази форма на масаж се основава на концепцията, че тялото има канали или меридиани, за които се смята, че се свързват с емоционални и духовни качества на конкретни части на тялото, на които са наречени. Известно е, че тази практика спомага за храносмилането.

7. Рефлексология: С корени в древните лечебни традиции, тази техника се основава на идеята, че отделните области на тялото са свързани. Масажистът може да активира връзките между тези части, за да коригира, или стимулира потока на енергия, като по този начин възстановява хармонията и премахва симптомите на болка и напрежение.

Без значение кой стил масаж ти е харесал, всеки един от тях ще подейства благоприятно и ще облекчи стреса, напрежението и безпокойството от ежедневието. Заповядай в СПА центъра на Хотел „Хисар“, където можеш да откриеш различни видове масажи и да им се насладиш в обстановката на добре оборудваните ни масажни кабинети.