С деца на басейн, Част I

08.08.2019

Има само едно място, където децата искат да прекарат цялото лято: на басейна! И въпреки че това почти винаги гарантира весело прекарване на слънце, има и своите опасности. Имайте предвид тези съвети при следващото си посещение, които включват повече от напомнянето на децата, да не тичат.

Слънцезащита

Ако сложите слънцезащитен крем на децата си веднага, щом пристигнете на басейна, може би вече сте закъснели за оптимална защита. Според дерматолозите трябва да нанесете SPF 30, или дори по-висок фактор по цялото им тяло, преди дори да облекат банския си костюм. След това нанасяйте отново на всеки два часа, и веднага щом излязат от басейна.

Плувки за ръце

Лесно е да се разчита на плувките за ръце, така че вашето дете да може да си играе в басейна без риск, но според педиатрите, те никога не трябва да се използват като средство за безопасност във водата. Дори се препоръчва да ги изхвърлите. Отнема само една минута, понякога дори секунди, да се свалят от ръцете и децата да се плъзнат под водата. Няма да чуете нищо.

Подсушете ушите им

Плуването води до намокряне на ушите - това е факт. Но много родители не знаят, колко е важно да подсушат ушите на децата си между влизанията във водата. Ушните инфекции (често известни като „ухото на плувеца“) са много чести при децата и водят до хиляди посещения при лекар годишно. За да предотвратите това, наклонете главата на детето си, за да падне, колкото е възможно повече вода след плуване, след това използвайте кърпа, за да ги подсушите.

Детската площадка

Въпреки, че това място е пълно с играчки и забавление, все пак има възможност за потенциални хлъзгания и падания. В играчките, които пръскат вода, често се развиват паразити и бактерии, а това може да доведе до всичко - от диария и повръщане до обриви.

Плувни очила

Няма вреда децата да споделят очилата помежду си, нали? Не съвсем. Според специалисти вирусната инфекция на кожата молускум контагиозум лесно може да се разпространи при деца и един от най-често срещаните начини е чрез споделяне на лични вещи, като очила и други играчки за вода.

Открийте останалите съвети в Част II на тази статия.