С деца на басейн, Част II

08.08.2019

Продължение от Част I.

Горещо джакузи

За малките деца е не само лесно прегряването, или удавянето в горещи вани, но също така е и място за размножаване на респираторни инфекции, заради дишането на парата и влагата. По-добре бъдете внимателни, отколкото да съжалявате.

Плуване без надзор

Лесно е да искате да влезете в режим на релаксация и да затворите очи на басейна. В края на краищата, повечето родители си мислят, че ако детето им е в опасност, ще ги чуят да пляскат наоколо, или да крещят, но това не е така. Родителите трябва постоянно да следят децата си, защото удавянето обикновено се случва много тихо. Проверявайте ги често и се уверявайте, че винаги са в обсега на възрастен, за всеки случай.

Игра с опасни играчки

Според едно проучване, най-често срещаните играчки за басейн, които можете да закупите за деца - като пояси и други надуваеми - често се третират потенциално вредни химикали, някои от които са обозначени като канцерогенни. За да сте сигурни, че играчките на вашето дете са безопасни, направете теста за миризма: според препоръките, най-лошите съставки често миришат на бадеми, пластмаса, гума, лепило, или лак за нокти.

Плуване близо до филтрите

Филтрите на басейна не трябва да са нещо, за което да се тревожите, когато заведете детето си да поплува и да полудува, но е възможно да се случат инциденти. Възможно е косата на момиченце да бъде засмукана, задържайки я под вода прекалено дълго, преди да изплува. Най-добре е да научите детето си да стои далече от тях от най-ранна възраст.

Плитките води

Заболяванията с болести, свързани с водата, са възможни винаги, когато отидете на басейн, но вашето дете е изложено на много по-висок риск от остри стомашно-чревни заболявания, ако поглъща вода от плитките зони на басейна. Според проучвания, тези зони са склонни да бъдат значително по-замърсени.