5 спорта, които можеш да практикуваш в Хотел "Хисар"

27.04.2018

Пролетта е тук, съвсем скоро ще дойде и прекрасното лято. По-организираните хора вече са запланували своите пътувания и почивки в и извън България. Но за тези от вас, които все още нямат представа, къде да отидат и какво да правят, а същевременно са достатъчно активни натури и не им се стои с часове в сауната и парната баня, сме подготвили списък от 5 възможности за спортуване в хотел „Хисар“. Спортовете са добре познати, дори класически, и сме сигурни, че всеки от вас ще открие любимото си занимание сред тях.

  1. Футбол

Не можем да не започнем с най-популярния спорт в цял свят. Със своите верни фенове, е любим на малки и големи от поколения насам. Непосредствено до тенис кортовете на СПА Хотел „Хисар“ се намира мини-футболното игрище с дренажна система и холандска настилка от изкуствена трева, което го прави годно за тренировки и мачове през цялата година. Размерът на терена е стандартен за ФИФА и УЕФА - 20:40 метра. Теренът е ограден и има монтирано осветление за вечерните часове. Чудесна опция, ако сте голяма група от хора и искате да си организирате турнир.

  1. Тенис

За доброто прекарване на тези от вас, които са фенове на Григор Димитров, Надал и Федерер, СПА Хотел „Хисар“ предлага на ваше разположение два тенис корта с професионална тенис настилка GreenSet. Тя е предпочитана не само от професионалните тенис среди, но също така предизвиква голям интерес и в аматьорския тенис.

Кортовете са в близост до открития басейн, имат монтирано осветление за вечерните часове и са идеално приспособени за следващия спорт в нашия списък - волейбол.

  1. Волейбол

България се слави като световна сила във волейбола. Докато тенисът може да се играе между двама противника, или по двойки, във волейбола може да се включи цялата тайфа семейство и приятели, с които сте дошли. Правилата не са сложни, пък и няма много тичане тук – не всеки обича спринтовете, които са честа практика във футбола и тениса. Може би една от най-лежерните опции в нашия списък, но това си зависи изцяло от вас.

  1. Плуване

Тук плюсовете са много. Всички знаем за предимствата на Хисарската минерална вода, а в комбинация с активност като плуването, резултатът е още по-добър. Плуването развива равномерно мускулните групи на тялото, като същевременно с това не натоварва толкова сърцето.

През лятото най-доброто място да прекарате деня е край открития басейн, който е модерно издържан, изключително атрактивен и просторен. Разположен е в парковата част на хотела, сред борове, зеленина и красива растителност. Ще откриете още джакузи, различни нива на басейна, детска секция, както и мокър бар „Бистро“ за любителите на коктейли.

Закритият басейн на СПА Хотел „Хисар“ разполага с 6 коридора, където можете както да отделите време за своята фигура като поплувате, така и просто да се отпуснете на шезлонгите и да се насладите на панорамната  гледка, която се открива към парка на хотела. Водата е минерална, с постоянно поддържана температура от 28 – 29 градуса. Непосредствено до закрития басейн е разположено и 8-местно джакузи.

  1. Каране на колело

Хотел „Хисар“ разполага с разкошен парк, а град Хисаря разкрива невероятни забележителности и красоти за своите посетители. Какво по-хубаво от това да покараш колело, да те вее вятъра и да разгледаш останките от Римско време в града. Отлична опция за хората, които искат да излязат извън всякакви рамки и граници. Да не говорим, че карането на колело развива добре мускулите на краката и на гърба. Винаги е супер идея да съчетаем полезното с приятното.