Как да се подготвиш за твоята СПА почивка

05.03.2018

Човек обикновено решава да отиде на СПА, за да може да направи почивка от живота си, или да изчисти съзнанието си, и да бъде по-концентриран в работата, уменията, и новите знания, които придобива във всекидневния си живот. Основната причина да ходим на подобен тип почивки е, защото не тренираме съзнанието си и не правим практически упражнения, от които често се нуждаем. Така че може би е по-скоро средство за превключване на ума и тялото, и новите механизми за облекчаване на стреса и здравословния избор на живот в ежедневието си, които научаваме да използваме.

Ако искате да се подготвите, преди да отидете, има много книги и ръководства на тази тема, които могат да ви научат основите на медитацията, йога, храненето и облекчаването на стреса. Вече в много спортни и специализирани центрове се провеждат курсове по йога и медитация. Можете да се консултирате с лекар, или експерт по хранене за вашата диета, или да започнете фитнес режим, който да ви помогне да придобиете увереност и по-добро здраве.

Вероятно най-важната част от подготовката е да запазите подходящия СПА пакет. Помислете за сезона, в който ще пътувате (топъл или студен, дъждовен или сух), от какво имате нужда (плуване, масаж, или специализирана терапия) и хората, с които искате да споделите тази почивка.

За багажа

Обикновено не се нуждаем от конкретна екипировка за подобен тип ваканции. Опитайте се да избягвате компютри, таблети, дневници и мобилни телефони - всичко, което може да ви накара да мислите за срещи, графици, и работа като цяло. Идеята е да оставите напълно ежедневието си и да се отдадете на природата и релаксацията. Все пак не забравяйте да вземете любимите си бански - винаги е добра идея да се чувстваме красиви.

Препоръчваме ви да оставите телевизора на мира, да донесете любимите си книги, и да наваксате с добро четиво, докато сте отседнали.

Ако вашият маршрут включва някакъв спорт в природата, ще трябва да вземете подходящите елементи за това, като обувки за бягане и екипировка.

Всяко облекло, от което имате нужда, трябва да е подходящо за повода. Опаковайте отделно облекло за СПА и други по-официални дрехи, които да облечете за вечери, или социални дейности.