Съвети при пътуване с деца, Част I

31.08.2018

Без значение дали това е първото ви пътуване с първото ви дете, или третото с третото ви, пътуването с деца винаги ще изглежда плашещо. От това, какво да опаковате в багажа, до това, как да стигнете до крайната дестинация, всичко е изпълнено с потенциални притеснения.

Добрата новина е, че имаме няколко съвета, които могат да ви помогнат да се подготвите и да си спестите много нерви. В тази статия сме избрали подходящи съвети за пътуване с деца - някои от тях са за бебета, някои са за по-големи деца, а други - за вас.

1. Просто го направете!

Докато идеята за пътуване с деца може да бъде леко стряскаща, най-важното нещо, което трябва да запомните , е, че ще свърши. Ще стигнете дотам. Ще оцелеете, обещаваме ви!

2. Не бързайте

Може би сте свикнали да бързате за самолета и в летището, като използвате всички тайни шорткъти, но това е невъзможно с деца. Седнете спокойно и просто се оставете на течението. Няма смисъл да бързате излишно, просто се наслаждавайте на всеки един момент.

3. Не опаковайте цялата къща със себе си

Не забравяйте, че почти всичко може да се купи в магазина. Може да не е марката, която ползвате, но ще ви свърши работа. Памперсите често са проблем Номер 1, тъй като понякога е трудно да се намерят 100% екологични. Ако сте свикнали да използвате еко продукти, направете тест с марка, която не е еко, преди да тръгнете, за да видите, дали вашето дете ще има някаква неприятна реакция.

4. Маркирайте ги и ги следете

Ако се притеснявате, че можете да загубите детето си, можете да го маркирате, като напишете името си и вашия телефонен номер на ръката му. По този начин, ако бъде намерено, могат лесно да се свържат с вас. Можете също така да купите GPS устройство за проследяване. Прикрепете го за китката, или чантата на детето си, като след това можете да го проследите чрез приложение.

5. Басейн или море?

Дори и да планирате да отседнете край плажа, може да проверите, дали има и басейн, или направо да дойдете в Хотел „Хисар“ – защо да ходите чак до морето?  Много деца обичат в морето, но има и много, които ги е страх, или не им е приятно. Басейнът е идеален за малките, за да се пличкат и играят в него, да се охладят, а и да се изтощят.

6. Бебешка количка или кенгуру?

Това е често срещана дилема, когато се пътува с деца и няма лесен отговор. До голяма степен зависи, къде отивате. Улиците равни ли са, павирани, или има дупки и стръмен неравен път? Ще бъде ли много влажно, или пък доста хладно? Какво обича детето ви?

Най-доброто решение е да вземете лятната количка. Те са лесни за пренасяне и могат да бъдат използвани като временно легло за следобедния сън; леки са и дишащи, но могат да бъдат изолирани с одеяла и дъждобран, а и стават за почти всякакъв терен.

Очаквайте втората част на статията съвсем скоро!