Съвети при пътуване с деца, Част II

27.09.2018

Продължение от Част I

7. Столче за кола, или не?

Някои хора го считат за много удобно, други смятат, че е лудост да се взима толкова голяма вещ за краткото време, за което ще бъде използвана. Те изискват допълнително място по време на полет и са доста обемисти, но след това сте сигурни, че на детето ще му е удобно в колата. Ако планирате да вземете такова, може би си струва да инвестирате в качествено столче.

8. Пригответе си багажа мъдро

Бебешката чанта се счита за ваша, затова се уверете, че имате всичко необходимо (може би е хубаво да вземете под внимание възможни забавяния на полети): бебешки кърпички; резервни биберони; памперси; малки закуски (но не и пълни със захар) и все пак си заслужава да вземете няколко бонбона, които да помогнат с промяната на налягането по време на излитане и кацане); дрехи за смяна; пластмасови торбички (за памперсите и в случай, че дрехите са много изцапани); слушалки; играчки; възглавница; допълнителни батерии и зарядни устройства; таблет и много много бебешки кърпички.

Ако има останало място за вашите неща, напълнете го с бебешки кърпички - ще имате нужда от тях.

9. Опаковане на бебешка храна

Много летища ще позволят бебешкото мляко и бебешката храна да минат проверката за сигурност в контейнери над 100мл. Обикновено те отварят контейнерите, за да проверят съдържанието, но това отнема само няколко минути и не замърсява храната по никакъв начин. Струва си да проверите летищата, през които ще пътувате, само за да сте сигурни.

10. Планирайте полетите си

Опитайте се да запазите вечерни полети. Вечерните полети могат да бъдат по-скъпи, но ако лекотата е това, което търсите, едно спящо дете е благословия за всички. Ако имате прикачване, не забравяйте да си оставите достатъчно време - последното нещо, от което се нуждаете, е лудо тичане из непознато летище.

Опитайте се, колкото е възможно повече, да направите пътуването част от ваканцията. Дайте си няколко часа, разтегнете краката, отидете до тоалетна, хапнете, говорете си, играйте и се пригответе за следващия полет. И не забравяйте, че най-добрата възможност за евтини билети е да резервирате поне 2 месеца предварително.

11. Проучете вашата дестинация

Ако кърмите, струва си да проверите в Google, дали кърменето на обществени места е позволено, където и да сте. Някои държави са напълно ок с това, други изискват от вас да се уедините. Ако се съмнявате, когато сте там, просто попитайте.

Очаквайте още съвети в Част III.