Популярни масажи, Част I

29.12.2018

Техниките в тази статия са едни от най-популярните сред клиентите.

Масажът е интересен и полезен начин да се грижиш за себе си. Тази терапия съчетава техники и методологии, които благоприятстват за общото здраве на човека и също така осигуряват непосредствено усещане за релаксация и отпускане. Масажът може да бъде ценен компонент от грижата за здравето за всеки един.

Масажите са особено подходящи на места, които предразполагат към почивка. От хотели с минерална вода, като „Хисар“, до фитнес центрове, има много различни възможности, където да се насладиш на едно истинско удоволствие за кожата и мускулите на тялото.

Съществуват много различни типове масажи, но има няколко, които са станали най-популярни. Един добър масаж трябва да осигури както терапевтично, така и успокоително въздействие на тялото. По-долу са дадени кратки описания на някои от видовете масажи, които биха могли да ти харесат, и да пробваш в СПА центъра на Хотел „Хисар“:

1. Шведски масаж: Вероятно най-известният, този модерен масаж е създаден на основата на западното разбиране за физическата структура и функциониране на тялото, за разлика от по-традиционния фокус върху енергийните центрове, които се позовават на древното източно учение и практика. Дългите, плъзгащи движения са отличителен белег за тази техника, заедно с пет основни метода за увеличаване на циркулацията.

2. Горещи вулканични камъни: Все повече центровете за масаж, популяризират тази техника, и се появяват навсякъде. При този тип масаж терапевтът затопля камъните до приемливо ниво и след това ги поставя върху ключови области на тялото, за да отпуснат мускулите. Това често се използва за засилване на предимствата, които дава шведския масаж.

3. Дълбок масаж: Тази система от физически манипулации е насочена към специфични области на тялото, за да освободи дълбокото напрежение и схванатост. Силният натиск постепенно насърчава схванатите  мускули да се отпуснат и позволява по-добър приток на кръв и кислород към тях. Макар че го сравняват с шведския масаж, дълбокият масаж разчита на по-силен натиск.